Onze producten

terug naar Producten

Wattcher | White - op een mooie manier energie besparen!

Wattcher - op een mooie manier energie besparen

De Wattcher is een energiemonitor die het elektriciteitsverbruik van het hele huis laat zien. Als je een apparaat aan- of uitzet, toont de Wattcher het verschil. Zo zie je waar energie wordt verbruikt en wat je kunt besparen.

De Wattcher is ontworpen door Marcel Wanders. Marcel ontwierp de Wattcher als het kloppend hart in huis: "Het is een heel acuut ontwerp dat je wijst op je energieverbruik. Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik licht hij langzaam of juist sneller op. De Wattcher is eigenlijk meer dan een product, het is een strategie die stimuleert tot bewustwording."

De Wattcher was finalist van de Dutch Design Awards 2009 en is van 1 februari tot 15 juni 2014 te zien in de overzichtstentoonstelling Marcel Wanders Pinned Up in het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

 

De Wattcher heeft vijf functies 

•  Huidig verbruik: toont de hoeveelheid elektriciteit (Watt) die het hele 
    huis op dat moment verbruikt.
•  Dagverbruik: toont het elektriciteitsverbruik van de laatste 24 uur.
•  Gemiddeld dagverbruik: toont het gemiddelde verbruik per dag, 
    gemeten over de laatste 3 maanden.
•  Besparing in euro's: hoeveel geld bespaar je dit jaar in vergelijking 
    met het verbruik vorig jaar?
•  Besparing in %: hoeveel procent bespaar je dit jaar?

 

De display geeft niet alleen verschillende waarde weer, maar laat ook op een visuele manier zien of je veel of weinig stroom verbruikt. Bij laag verbruik licht het display langzaam op, en bij groter verbruik sneller. Hierdoor wordt de aandacht getrokken en krijg je steeds concrete feedback over het verbruik in huis.

Besparing

Met de Wattcher worden goede besparingen behaald. Gewone Wattcher gebruikers besparen tussen 10 en 15% energie, actieve gebruikers tussen de 15 en 40%!

 

Hoe werkt de Wattcher?

De Wattcher bestaat uit een sensor, een verzendunit en een display. De sensor meet het verbruik op de meter (zowel draaischijfmeters als pulsmeters). De verzendunit stuurt het signaal door naar de display, die het verbruik laat zien.

 

Verrassend inzicht

Veel gebruikers reageren verrast als ze de Wattcher gebruiken: "dan slaat hij in een keer hoog uit, wat zou dat kunnen zijn?". Het geeft inzicht in de grote verbruikers in huis. Ook wordt het een gewoonte om op de Wattcher te kijken voor het naar bed gaan. Staat hij wel laag genoeg? Het zijn handige weetjes die helpen om te besparen in huis.

Wattcher Online

Bij de Wattcher krijg je toegang tot Wattcher Online, een online stappenplan met tips en opdrachten rondom energiethema's in huis: de grote verbruikers in huis, sluipverbruik, keuken en koken, hobbies en ontspannen, etc. Ook kun je het eigen verbruik bijhouden voor zowel elektriciteit als gas, en zo de behaalde besparing zien en vergelijken met anderen. 

 

 

Eigenschappen:
Gewicht 1
€ 99,00koop nu
Overige producten
25 Wp Zonnepaneel
Het kleinste standaard zonnepaneel uit onze producten range, model P36
Omniksol 1.0K-TL sta...
Alle transformatorloze omvormers van Omniksol nu bij de SolarFabriek s
Omniksol 1.5K-TL sta...
Alle transformatorloze omvormers van Omniksol nu bij de SolarFabriek s