Milieubewust en zuinig

De zon is een nagenoeg onuitputtelijke bron van duurzame energie. Ook in ons koude kikkerlandje schijnt de zon voldoende om in onze energiebehoeften te voorzien. Of het nu warm of koud is, zonnig of bewolkt: zonne-energie houdt onze huizen warm en onze apparaten draaiende.

Goed voor het milieu
Door zelf zonne-energie op te wekken maak je een einde aan je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het zijn juist die brandstoffen die koolstofdioxide (CO2) uitstoten en schadelijk zijn voor het milieu. Kies je voor zonne-energie dan maak je dus een milieubewuste keuze.

Besparing en terugverdientijd
Voor niets gaat de zon op. Zonne-energie is dus gratis. Maar om die energie te gebruiken heb je een zonnepanelensysteem nodig. Dat vraagt om een investering. Gelukkig verdien je die investering terug, ruim binnen de levensduur van de zonnepanelen en omvormer(s).
Voor particulieren ligt de terugverdientijd momenteel gemiddeld op 7 tot 8 jaar. Daarnaast voegt een zonnepanelen systeem waarde toe aan uw woning. Als u verhuisd voordat het systeem is terugverdiend heeft u zo toch uw investering terug verdiend.

Rendement
Bij gelijkblijvende energieprijzen bedraagt het rendement van een investering in een zonnepanelensysteem meer dan 14%. De energieprijzen blijven echter stijgen. Daarom is een investering in zonnepanelen veilig en rendabel.

Recycling van Zonnepanelen
De SolarFabriek werkt samen met de stichting PVCycle. Bij deze non-profit organisatie leveren we panelen in, die aan het einde van hun levensduur zijn. PVCycle zorgt voor een milieuvriendelijke en efficiente recycling van de materialen waar de zonnepanelen uit bestaan.

Bekijk ook wat zonnepanelen in uw situatie opleveren en doe hier een locatiescan.