TERUGBLIK EN VOORUIT KIJKEN

We mogen dankbaar terug kijken op de gerealiseerde projecten, de maatschappelijke betrokkenheid in Nederland en Bangladesh, nieuwe samenwerkingen en een groei van 150%. Zo zijn we in februari weer verder gegaan met het verduurzamen van de woningen van woningbouw het Grootslag. 14 woningen in de Kees Veerstraat in Andijk werden voorzien van zonnepanelen naar behoefte van de bewoners.

In februari en maart vonden tevens drie informatie bijeenkomsten over duurzame energie plaats. Twee avonden in het Dorshuis 't Centrum in Andijk en 1 avond in het vereenigingsgebouw in Bovenkarspel. Op deze bijeenkomsten waren er naast informatie over zonnepanelen twee gastsprekers aanwezig die de LED verlichting en zonneboilers presenteerde aan de aanwezigen. De combinatie van deze duurzame producten moet uiteindelijk gaan leiden tot een duurzaamheidsscan die de SolarFabriek wil introduceren voor bedrijven en particulieren.

In mei sprongen vooral de projecten Zwagerman 45 zonnepanelen, heel mooi zichtbaar vanuit de polder en de 28 zonnepanelen op het pand van het poldermuseum in Andijk in het oog. De 28 zonnepanelen bij het poldermuseum zijn onderdeel van een bredere verduurzamingsslag en verandering binnen het Poldermuseum die in 2017 verder vorm krijgt. De Andijker en het Noord Hollands Dagblad hebben dit ook uitgebreid vermeld in hun blad. Verder liet de diversiteit van de panelen en opstellingen zien wat de kracht van de SolarFabriek is. Van veldopstellingen tot indaksystemen en van plat dak tot schuin dak met pannen, dakbedekking of leipannen.

In de zomermaanden liet de SolarFabriek haar sociale gezicht in Nederland weer eens zien. Naast het weggeven van een zonnepaneel in Bangladesh aan een kansarm gezin bij ieder verkocht project waren we ook een van de trotse sponsors en vrijwilliger bij het jeugdtoernooi van Sporting Andijk, Huttendorp en VV Twisk.

In het najaar sprong het project van de Anewende in Ermelo eruit met 169 zonnepanelen op 3 omvormers en twee verschillende meterkasten was dit een mooie uitdaging. Deze uitdaging is gerealiseerd in 2 dagen tijd en voorziet nu de bewoners en de openbare voorzieningen van groene stroom. 

In 2016 zijn we ook samenwerkingen aangegaan met Ruiter & de Lange, IQ solar in Tiel en Waardevolt BV in Assen. In deze samenwerking streven we naar een win win situatie voor beide partijen.

2017 wordt een jaar van het aanboren van nieuwe samenwerkingsverbanden, het uitbreiden van onze productgroepen en het verstevigen van de bestaande relaties. 

Namens het team van de SolarFabriek wens ik u een goed en gezond 2017 toe

Ronald Drenth