Presentaties Dorpshuis 't Centrum Andijk

Presentaties van de SolarFabriek in Dorpshuis Centrum

Met af en toe een waterig zonnetje en enkele narcissen die zich al laten zien, merken we dat het voorjaar er weer aankomt. Meer warmte, meer licht. Dat merken ze bij de SolarFabriek ook.

Subsidiepotjes open

Op 1 november 2015 nam Ronald Drenth de SolarFabriek over. De start was in de wintermaanden nog rustig, maar inmiddels stromen de aanvragen binnen. “Het voorjaar komt eraan en dat betekent meer zon. Hierdoor gaan mensen weer nadenken over het aanschaffen van zonnepanelen. Maar ook de subsidiepotjes gaan weer open en geven meer mogelijkheden. Zowel voor bedrijven als particulieren”, aldus Ronald. “Op dit moment leveren we panelen bij particulieren door heel Nederland, maar zijn we ook bezig met grotere projecten. In samenwerking met Woningstichting het Grootslag zullen we ook diverse wijken met huurhuizen gaan voorzien van zonnepanelen. In Ermelo gaan we 130 panelen plaatsen op een verzorgingstehuis en onderzoeken we de mogelijkheden om er nog eens 130 op een kerkgebouw te plaatsen. Ook zijn we bezig met een project van 242 panelen in Oostwoud, 234 panelen voor een bedrijf in Medemblik en met drie hele grote projecten in Turkije. Per project gaat dat om zo’n 8000 panelen.”

Energiescan

Ronald wil met de SolarFabriek bijdragen aan een duurzamere, milieuvriendelijke toekomst door u te adviseren welke energiebesparende toepassingen u het best kan gebruiken in uw woning of bedrijf. “Onze visie is veel meer dan alleen het leveren van zonnepanelen. Daarom hebben we de energiescan ontwikkeld. We willen samen met de mensen kijken naar hoe ze energie kunnen besparen. Niet alleen met het plaatsen van zonnepanelen, maar ook met behulp van vloerisolatie, infraroodpanelen, zonnecollectoren of led-verlichting. Eerlijk advies vinden we daarin erg belangrijk. Het komt namelijk regelmatig voor, vooral bij bedrijven, dat er overproductie ontstaat. Dan wek je meer stroom op, dan je nodig hebt. Dit is zonde. “Wij willen een eerlijke scan geven, die precies uit wijst wat de mogelijkheden zijn. En van daaruit te werken naar een energieneutrale woning of bedrijfspand", vertelt Ronald.

Presentaties

Om meer duidelijkheid te verschaffen heeft Ronald besloten presentaties te geven. “We willen informatie en helderheid geven aan zowel particulieren als bedrijven. We vertellen deze avond over de mogelijke subsidies die je kunt krijgen om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Zo zijn er diverse subsidies zoals “asbest eraf, zonnepanelen erop”, ISDE subsidie voor zonnecollectoren en de SDE+ regeling voor groot verbruikers. Ook vertellen we over de vooroordelen die er zijn over terugverdientijden, van welke factoren dit afhankelijk is en wat de verschillen zijn tussen A -en B-merken. Er komen ook specialisten langs, zoals onze led-specialist en ook onze leverancier in zonnecollectoren, waar we tegenwoordig dealer van zijn. Tijdens de presentatie geven we dus veel meer duidelijkheid over een onderwerp dat tegenwoordig erg leeft, maar waar men nog niet altijd voldoende vanaf weet.”


De eerste presentatie staat gepland op dinsdag 23 februari en de tweede op donderdag 3 maart. Beide in Dorpshuis Centrum in Andijk. De avond begint om 19.45 uur met een kopje koffie en de presentatie start om 20.00 uur. Heeft u interesse? Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen!